01,

Fordítsuk a halat a hátával magunk felé és tenyerünkkel jól szorítsuk le. Hasítsuk be egy vékony késsel a hal hátát végig a hátuszony mentén. Csúsztassuk a pengét a hal fejrészénél a felső filé alá és fejtsük le a húst közvetlenül a hátgerinc felett, a fejtől a farok irányába haladva.

02,

Fordítsuk, meg a halat, majd filézett oldalával lefelé helyezzük vissza a vágódeszkára.

03,

Helyezzük a kést a fejrésznél közvetlenül a gerinc felé, és kezdjük levágni a második filét is. A gerinc felett szorosan haladva induljunk el a farok irányába.

04,

Az oldalbordai szálkasor mentén óvatosan válasszuk le a húst a szálkákról.

05,

Kezdjük meg a nyúzást. A farok végénél kissé metsszük be a halhúst, hogy fogódzó felületet tudjunk képezni, majd a flexibilis késünket csúsztassuk be a halbőr és a hús közé.

06,

A kés balra-jobbra történő mozgatásával haladjunk a farok felé és nyúzzuk meg a süllőfilét.

Még több cikk