Chilis pontyfilé cseréptálban

2017. november 12.
Chilis pontyfilé cseréptálban

Hozzávalók

2 db 25 dkg-os tisztított bőrös pontyfilé
8 db koktélparadicsom
1 szál póréhagyma
40 dkg zöldbab
ízlés szerint adagolt chilipaprika
8 dkg vaj

őrölt bors
​olívaolaj

Konyhatechnológia:

  1. A pontyfiléket beirdaljuk, sózzuk, megkenjük olívaolajjal az irdalásokban is, majd hűvös helyre tesszük fél órára.
  2. A zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízben másfél percig főzzük, majd leszűrjük és jeges vízzel leöblítjük. Felhevített serpenyőben, kevés vajon megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Cserépedényt kikenünk olívaolajjal, beletesszük a zöldbabot, rá a halat, majd a tetejére a fél centis karikákra vágott póréhagymát, az aprított chilipaprikát és a félbevágott koktélparadicsomot.
  4. Alufóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Ezután levesszük a fóliát, és további 8-10 percig sütjük.


Chef jegyzet: