Tonhal tatár avokádóval, paradicsom concasse-val és balzsamecettel
A tonhalak húsának jellemzésekor megállapíthatjuk, hogy a hús szerkezete kemény, tartalmas, rendezett, mégis lédús. Megsütve távolról emlékeztet a borjústeak vagy a vöröses pulykahús színére, az íz viszont valami teljesen más. A tonhalak izét nem hasonlíthatjuk semmihez. Ha nyersen fogyasztjuk fűszerek nélkül, például sashiminak, az olyan, mintha selyemmel simogatnánk a nyelvünk. Ha ugyancsak nyersen, például tonhal tatárt (tartare) készítünk, akkor a tonhal az avokádóval, a paradicsommal és a fűszerolajjal maga a tökéletes egyensúly. Ha sütjük és a helyes konyhatechnológiát választjuk, a hús zamatos, erősen fűszeres, de kellemesen jellegzetes. Nem túl erős, nem túl gyenge, hiszen a hús alapjában magában hordozza a minőségi ízeket ezért a túlzott fűszerezésre nincsen szükség.