Pontyfilé bundában, roston sült burgonyával, vajban párolt zöldségekkel, tartárral

2017. november 13.
Pontyfilé bundában, roston sült burgonyával, vajban párolt zöldségekkel, tartárral

Hozzávalók

2 db 15 dkg-os bőrös pontyfilé
6 dkg zöldborsó
3 db bébi sárgarépa
10 dkg burgonya
5 dkg búzaliszt
1 tojás
5 dkg zsemlemorzsa

őrölt bors
olívaolaj
napraforgóolaj

Konyhatechnológia:

  1. A pontyot beirdaljuk, besózzuk, 30 percre félretesszük.
  2. Enyhén sós, felforralt vízben fél percig főzzük a zöldborsót és a répát, majd jeges vízzel leöblítjük. Forró serpenyőben, kevés vajon megforgatjuk.
  3. A karikára vágott burgonyát felhevített serpenyőben, kevés olívaolajon 40-45 másodpercig sütjük mindkét oldalán.
  4. A pontyfiléket bepanírozzuk, bő olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tálaláskor a burgonyára rétegeljük a zöldborsót, tetejére a sárgarépát, és mellé tesszük a két pontyszeletet.  

Chef jegyzet:


Még több cikk