Spagetti tonhallal, gombával és tejszínnel

2017. december 13.
Spagetti tonhallal, gombával és tejszínnel

Hozzávalók

vaj 60g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma apróra vágva 1db
fokhagymagerezd 1 db
csiperkegomba 125g
főzőtejszín 250ml
tonhalkonzerv 450g
citromlé 1 ek
petrezselyemlevél apróra vágva 1 ek
spagetti 500g
koktélparadicsom 2 db

Konyhatechnológia:

  • Főzzük elő a spagettit fogkeményre
  • Melegítsünk vajat és olívaolajat egy serpenyőben. Amikor a sütőzsiradék forró, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagyma gerezdet és alacsony hőmérsékleten 3-5 percig dinszteljük addig, amíg a hagyma puhává nem válik.
  • Tegyük a felszeletelt gombát a serpenyőbe és pároljuk a hagymákkal együtt további 2 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk addig, amíg krémessé nem válik a szósz. Sózzuk, borsozzuk és tegyük a serpenyőbe a tonhalat, valamint a petrezselymet.
  • Tegyünk a spagetti főzőlevéből keveset a serpenyőbe és tegyük bele a spagettit is. Pároljuk együtt az ételt további 2 percig, majd tegyük bele a felezett koktélparadicsomot.
  • Tálaljuk forrón. A kitálalt ételt díszíthetjük még petrezselyemmel és ízesíthetjük a citrom facsart levével.

Chef jegyzet:


Még több cikk