Szardíniák grill serpenyőben, tárkony-citromos petrezselymes olvasztott vajban sütve, friss fehér kenyérrel tálalva

2017. november 20.
Szardíniák grill serpenyőben, tárkony-citromos petrezselymes olvasztott vajban sütve, friss fehér kenyérrel tálalva

Hozzávalók

20 kicsi Szardínia
100g Vaj
1 Citrom
1 ek Petrezselyem
1 ek Tárkony
Fehér kenyér
Tengeri só
Fekete bors (frissen őrölve)

Konyhatechnológia:

  1. Készítsd el a tárkony-citromos petrezselymes fűszervajat: vágd apróra a petrezselymet és a tárkonyt. Kézmelegre melegítsd fel a vajat, majd csavard bele ½ citrom levét és tedd bele a felaprított fűszernövényeket. Keverd össze.
  2. Tisztítsd meg a szardíniákat és töröld őket szárazra. Sózd, borsozd és kenegesd meg őket a langyos fűszervajjal.
  3. Kevés vajat forrósíts a grill serpenyőben, majd fektesd bele a halakat és süsd kb. 1 percig őket. Egy villával gyorsan fordítsd át a kishalakat a másik oldalukra és folytasd a sütést további egy percre. Közben kenegesd meg a halakat egy kenő ecsettel melyet a fűszervajba mártottál.

  4. Legvégül facsard rá a citrom másik felének a levét és friss kenyérrel tálalhatod.

Chef jegyzet:


Még több cikk