Szentpéterhal-filé pármai sonkába tekerve, sütőben sütve, kevert meleg babsalátával, vadgombával

2017. november 21.
Szentpéterhal-filé pármai sonkába tekerve, sütőben sütve, kevert meleg babsalátával, vadgombával
Zeusz hala, Szent Péter-hal, John Dory. A kakashalat több megtisztelő névvel is illették a történelem során, s bár legendák kapcsolódnak hozzá, minket elsősorban csodás ízvilága nyűgöz le.

Hozzávalók

2 db 170-230 gr Szentpéterhal-filé
2 szelet pármai sonka
1 citrom
100 g vadgomba (tépve)
80 gr ruccola saláta
½ chilipaprika (apróra vágva)
100 gr zöldbab
100 gr tarkabab
1 fej mogyoróhagyma (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (préselve)
100 gr vaj
150 ml főzőtejszín
1ek extra szűz olívaolaj
20 gr tárkony
1 babérlevél
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj

Konyhatechnológia:

  1. Főzd meg az előző este beáztatott szárazbabot enyhén sós vízben, amibe babérlevelet tettél.
  2. Kenegesd meg olívaolajjal a halfiléket, sózd, borsozd, majd tekerj körbe rajtuk 1-1 szelet pármai sonkát, rögzítsd hústűvel.
  3. Forrósíts olívaolajat a serpenyőben, tedd bele a halfiléket, süsd körbe mindkét oldalukat 1-1 percig, majd tedd serpenyőstül 180 fokra előmelegített sütőbe 5-7 percig.
  4. Forrázd le a tisztított zöldbabot, keverd össze egy serpenyőben a megfőtt szárazbabbal, önts bele egy kevés olívaolajat és reszeld bele fél citrom héját.
  5. Némi olívaolaj és vaj keverékén párold üvegesre a mogyoróhagymát, a zúzott fokhagymát, add hozzá a fehérbort, a főzőtejszínt, a vadgombát és a kimagozott, aprított chilipaprikát, majd forrald össze. Tedd bele a ruccola salátát és a tárkonyt, majd keverd, és forrald össze.
  6. Tálaláskor kanalazz egy keveset a meleg babsalátából a tányér közepére, majd helyezd rá a pármai sonkás halszeletet.

Chef jegyzet: