Tőkehal filézés

2017. november 10.


01,

Fordítsuk a halat hátával magunkfelé, majd egy éles ollóval vágjuk le az uszonyokat és a hátuszonyt is.

02,

Merev pengéjű késsel a kopoltyúfedő lemez mögött vágjuk át a tőkehal húsát, a gerincoszlop felé haladva

03,

Cseréljük le a késünket flexibilis filézőkésre, majd hasítsuk be a hal húsát a fej felől indulva a farok felé haladva a gerincoszlop mentén.

04,

A gerincoszlopot elérve fordítsuk meg a késünket, így most a farokrész felől folytatjuk tovább a filé leválasztását.

05,

Amennyiben bőrös filét szeretnénk használni, a hús felől indulva szeleteljük fel a tőkehalat a kívánt méretre.

06,

A fej mögötti részek a legvastagabbak.

07,

Ha nyúzott filét szeretnénk, akkor csúsztassuk a pengét a bőr és a halhús közé, majd vágjuk le a bőrről a filét.


Még több cikk