01,

A fejtor és a potroh találkozásánál szúrjuk át a homár farkát, majd a farok legyezők irányába egy-két határozott mozdulattal vágjuk ketté a farok páncélját a hússal együtt.

02,

Fordítsuk meg a homárt, majd helyezzük a késünket a hézagrésbe, majd egy-két határozott, lefelé irányuló vágással vágjuk át a homár fej-tor részét.

03,

Határozott, csavaró-húzó mozdulattal törjük le a homár mindkét ollóját.

04,

Lazítsuk meg a homár farkában lévő húst, majd óvatosan vegyük ki a farokpáncélból.

05,

Éles kés határozott mozdulatával üssünk rá a homár ollóinak páncélzatára, hogy meg tudjuk azokat repeszteni.

06,

A megrepesztett ollópáncélt törjük meg és húzzuk szét.

07,

A feltört ollóból emeljük ki a homár ollóhúst.

08,

Helyezzük el esztétikusan egy tányéron a homár farok- és ollóhúsát.

Még több cikk