Bouillabaisse és osztriga avagy gasztronómiai kalandozások Franciaországban
.15

Bouillabaisse és osztriga avagy gasztronómiai kalandozások Franciaországban

Csütörtök, 19:30-22:00796 napja
MyFish Seafood Grill & BarBudakalász, Premium Lupa Lake beach, Tó utca, Hungary

Szerelmünk a BOUILLABAISSE

Sok országban és régióban főznek csodálatosan ízletes hal, rák vagy kagyló leveseket, azonban nincs még egy olyan nemzet a világon, amelynek lakóinál valaki nagyobb szakmai alázattal, szeretettel és gyakorlattal nyúlna a vizek nemes élőlényeihez, mint francia emberek. Ez azt jelenti, hogy a francia levesek finomabbak, mint az olasz, a spanyol, a görög az amerikai, a brit, az ír vagy a holland? Nem, a különbség a szakértelemben, az évszázados hagyományok és tradíciók őrzésében a több generációs tudásban illetve a nemzeti büszkeségben rejtőzik, ezért nem kétséges, hogy kiváltságosnak érezhetjük magunkat, ha BOUILLABAISSE-t fogyaszthatunk.

Ha, azt a szót halljuk Marseille, akkor nem kérdéses, hogy mindenkinek a város leghíresebb, ikonikus nemzeti büszkesége, a Bouillabaisse jut az eszébe. Bár a szó puszta említése is beindítja az ízlelőbimbóinkat, és agyban máris összeraktuk a karakteres, komplex ízeket, igazából csak akkor tudjuk átadni magunkat a fennkölt és nemes ízvilágú leves élvezetének, amikor azt forrón és gőzölve a tányérunkra merjük.

A Bouillabaisse főzése művészet és minden Marseille francia család, vadul védi az általuk legjobbnak gondolt leves titkos receptúráját. Nem véletlen. Hiszen a franciák tradicionális ételét százféleképpen készítik tájegységektől függően. Egyvalamiben azonban megegyeznek: a Bouillabaisse nem csak egy leves, hanem a LEVES. Hiszen adhatja még nekünk a látvány, az érintés, az illat és az íz élvezetét is. Komlexitása végtelen, hiszen a nemes halak (ördöghal, vörös márna, tengeri angolna, morgóhal és skorpióhal) félelmetes egyensúlyt képez a feketekagylókkal (Mont-Saint Michel) a garnélákkal, langusztínnal és homárral. A sáfrány és a rouille nem akar uralkodni, csak elegánsan megbújik a háttérben, jelzi, hogy ott van, de átadja a főszerepet a tengerek csodálatos élőlényeinek.

Bár a leves tartalmas, komplex, pikás és forró, azért mégiscsak egy leves. Hogy esténk még színesebb legyen ezért átevezünk az olasz vizekre is. Óriás polipokat fogunk főzni majd grillezni, mely égett lesz, füstös, de ízében megállja a helyét, bármelyik gasztro-fanatikus menüjében és létjogosultsága ebben a tengerparti hangulatban megkérdőjelezhetetlen. A horvátok is imádják ezért köretünk ebből az országból származik. Polip főzőlében megfőtt burgonyát és párolt mángoldot fogunk hozzá szervírozni. Tányéron finom olíva olajjal locsoljuk és, hogy a franciák se maradjanak ki fleur de sel sóval fogjuk megszórni. Füstölt paprika erősen javallott.

Részvétel

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző hétfő estig.

A menüsor ára 15 000 Ft és magában foglalja a komplett menüsort mely NEM degusztációs menü. Nincsenek mikrokozmoszok a tányéron, egy igazán kiadós és finom vacsoraestet szervezünk. Jó hír: repetára és elvitelre is készülünk majd. 

Osztriga és Pezsgőbár

A vacsoraest alatt beüzemeljük osztriga és pezsgőbárunkat is melynek kínálata a következő:

- Dutch creuse sziklaosztriga No1 (Crassostrea gigas)
- Belon No2 (Ostrea edulis)
- Gillardeau No2 (Crassostrea gigas)

A regisztráció 50% előleg pénzügyi teljesítése után aktualizálódik és kérjük siessen, mert max. 40 fővel tudunk kalkulálni..

Helyszín:

Myfish beach terrace
Lupa tó 2011 Budakalász Tó u 1 sz.

Időpont:

2019.08.15. csütörtök 20.00-22-00

Parkolás:

Sport parkoló

Érkezés:

19:30-19:45

Vacsoraest kezdete:

20:00

A vacsoraest ára tartalmazza még:

welcome drink

Helyszíni fizetés:
​készpénz / bankkártya

Eső esetén a befizetett előleg, felhasználható és beváltható más vacsoraestjeinken.

Magyarország elsőrangú és kivételes borainak legjava is elérhetőek a vacsoraesteken!

A "Juliet Victor" név az elegancia lényegének és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség szimbóluma.
Mádon, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított, történelmi, tokaji borvidék területén található a Juliet Victor borászat – egy kivételesen gazdag terroir, amely sokrétű termőtalajok találkozásából keletkezett.
A Juliet Victor, kivételes borai és gazdag terroirja révén a legnemesebb borok egyik megalkotója.
Célunk, hogy a Juliet Victor egyedi tételeit kóstolva az általam megálmodott és elkészített ínyenc tengeri ételpárosításokkal egy újabb szintű élményt hozzunk létre vendégeink számára!