Feketekagyló és osztriga, avagy első Lupa kagylófesztivál
.14

Feketekagyló és osztriga, avagy első Lupa kagylófesztivál

Szombat, 17:00766 napja
MyFish Seafood Grill & BarBudakalász, Premium Lupa Lake beach, Tó utca, Hungary

A világon sok országban készítenek csodálatosan ízletes halból, rákból, fejlábúakból vagy kagylókból készített ételeket, Európa tengerparti területeitől az amerikai partokig, Ázsiától egészen Ausztráliáig. Azonban nincs még egy olyan nemzet a világon, amelynek lakóinál valaki nagyobb szakmai alázattal, szeretettel és gyakorlattal nyúlna a vizek nemes élőlényeihez, a feketekagylóhoz mint francia emberek.

A franciák kagylóimádata nem a véletlen műve hiszen a több ezer kilométernyi Atlanti-óceáni partszakasz és a Földközi-tenger mérsékelten hideg vizeiből elképesztő ízvilágú vízicsodák érkezhetnek asztalunkra és jelenlétükkel emelhetik gasztronómiai mindennapjaink fényét. A francia emberek nemzeti öntudatának, illetve büszkeségének egyik jelképe a Provence-i kagylótál, ezért kiváltságosnak érezhetjük magunkat, ha a Mont-Saint Michel partvidékről származó kagylótálat fogyaszthatunk. Az egyszerűségében is zseniális extravagáns nagy klasszikusban a shalotta hagyma, a fokhagyma, a kakukkfű a paradicsom concasse és a fehérbor illetve a vaj, félelmetes egyensúlyt képez a friss petrezselyemmel és a frissen sütött francia baguettel. Egyszerűen tökéletes.

Hagyományteremtő célzattal indított rendezvénysorozatunknak hol lehetne tökéletesebb helyszínt találni, mint a Lupa -beach homokos tengerpartját?  

A víz csillogása, a szél suttogása, a tábortüzek melege a pálmafák és a hófehér homokos tengerparton felállított asztalok, illetve a közvetlen és professzionális látványkonyha garantálja azt, hogy egy igazi mediterrán életérzéssel legyünk gazdagabbak.

Minden év szeptemberének második szombatján (záróeseményként) megrendezésre kerülő kagylófesztivál főszereplője a feketekagyló lesz, melyet a Lupa tó homokos tengerpartján fogunk elkészíteni. Az ikonikus helyszínen elkészített több száz kiló feketekagylóval zárjuk a szezont, finom borokat kóstolhatunk és érdekes emberekkel találkozhatunk ezért szeretettel várjuk Önt és kedves családját is.

Az esemény helyszíne a Myfish seafood bar and grill előtti több száz méternyi homokos parszakasz.


Az esemény időpontja 2019.szeptember 14 (szombat) 17.00-tól.


A rendezvényen történő részvétel díja személyenként 2 500 Ft (elővételként) 3 000 Ft helyszíni jegyvásárlással, mely magában foglal 1 adag (500 g) Provence-i feketekagylótálat, 1 dl fehérbort és a francia baguettet. A Lupa strand területére történő bejutás 17.00-tól ingyenes. A Myfish Seafood bar and grill egy napra a Lupára varázsolja Franciaországot és egy sétálós borozós gasztronómiai eseménnyel tiszteleg a hideg vizek e nemes élőlénye előtt.

A Lupára varázsolt gasztrokulturális esemény célja, hogy egy olyan életérzést adhassunk, ahol nem csak a szakavatott ínyencek és gourmanok, hanem a minőségre és ízletességre vágyó innovatív gondolkodású vendégeinket is ki tudjuk szolgálni, és a workshop keretén belül, meg tudjuk Őket tanítani a kagylókészítés művészetére is. A workshoppal egybekötött rendezvényen azonban nem csak a gasztronómia oltárán adózunk ezért szeretettel meghívunk mindenkit, aki szeret finom borokat és italokat fogyasztani, illetve táncolni, tekintettel arra, hogy több száz salsa táncos egyidejű tánca fogja feledhetetlenné tenni az estét.

Zene, tánc, finom ételek még finomabb borok. Kell ennél több? Jöjjön el és ünnepeljen velünk.

Részvétel:

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző kedd estig.

Jó hír: repetára és elvitelre is készülünk majd. 

Osztriga és Pezsgőbár

A vacsoraest alatt beüzemeljük osztriga és pezsgőbárunkat is melynek kínálata a következő:

  • Dutch creuse sziklaosztriga No1 (Crassostrea gigas)
  • Belon No2 (Ostrea edulis)
  • Gillardeau No2 (Crassostrea gigas)


A regisztráció teljeskörű pénzügyi teljesítés után aktualizálódik.


Helyszín:

Myfish beach terrace
Lupa tó 2011 Budakalász Tó u 1 sz.

Időpont:

2019.09.14. szombat 17.00-tól

Parkolás:

Sport parkoló