FEKETEKAGYLÓ – VONGOLE - SZÍVKAGYLÓ – BOROTVAKAGYLÓ - SZENT-JAKAB KAGYLÓ és természetesen az OSZTRIGA azaz kagylóételek hidegen-melegen
.26

FEKETEKAGYLÓ – VONGOLE - SZÍVKAGYLÓ – BOROTVAKAGYLÓ - SZENT-JAKAB KAGYLÓ és természetesen az OSZTRIGA azaz kagylóételek hidegen-melegen

Szerda, 19:30-22:221144 napja
MyFish Seafood Grill & BarBudakalász, Premium Lupa Lake beach, Tó utca, Hungary

Ínyenc kagylóvacsora a Lupa tó homokos tengerpartján. Újszerű és megszokott kagylóételek a világ konyháiból klasszikus és újragondolt értelmezésben, hiszen receptúráink érkeznek Franciaországból, Olaszországból, Amerikából és Peruból.

Alapanyagaink beszerzésére különös figyelmet fordítottunk ezért, ha FEKETEKAGYLÓ, akkor nem kérdés, hogy az észak-Bretagne-i Mont-Saint Michel régióból vásárolunk.  Tény az, hogy az Új-Zélandi ZÖLDKAGYLÓNÁL nincs jobb a világon és azt is tudjuk, hogy az Amerikából származó SZENT-JAKAB kagylók nagyon magas értéket képviselnek. Az egyszerűségében is zseniális VONGOLE természetesen Olaszországból érkezik ellentétben BOROTVAKAGYLÓKKAL, melyek a Brit-szigetekről utaznak idáig. Mivel szerelmünk Franciaország ezért csúcsminőségi osztrigáink származási helyei  Bretagne és Marennes ’d Oleron illetve a holland osztrigák menyországa Yersekee

Nemzetközi konyhát viszünk.

Provence kagylótállal nyitjuk az ételsorunkat. A workshoppal egybekötött interaktív vacsoraest alkalmával rálátása nyílhat a franciák nemzeti büszkeségének elkészítésének rejtelmeire. Az egyszerűségében is zseniális nagy klasszikust nem akarjuk újragondolni, hiszen a salotta hagyma, fokhagyma, kakukkfű, paradicsom concasse a fehérbor és a vaj félelmetes egyensúlyt képez a petrezselyemmel és a frissen sütött baguettel. Egyszerűen tökéletes.
A kagylókat nem csak párolni, gőzölni vagy főzni lehet, hanem sütni is és ezt be is mutatjuk két nagyszerű étellel.  A franciák örökbecsű klaszikusa a „La Coquille Saint-Jacques -et Anthony Bourdain amerikai séf  receptjével készítjük el, ahol a fehérbor, a konyak a vaj a gomba a tejszín elképesztő egyensúlyba kerül a Szent-Jakab kagyló édességével és a világ egyik legjobb sajtjának a Gruyére a fenköltségével illetve eleganciájával.
Az Oyster Rockefeller nem véletlenül kapta a nevét. A híres New Orleans-i étterem az Antoine’s egyik legkeresettebb étele volt az akkor élt egyik leggazdagabb olajmágnás amerikairól (John D Rockefellerről) elnevezett nagyszerű kagylóétel. Nos, mivel a receptúrát megszereztük és az anyaghányadokat is szigorúan betartjuk. Pontosan annyi a baconszalonna, a spenót, a shalotthagyma, pastis, és fokhagyma kerül bele amennyi kell. Több ezer osztriga Rockefellert készítettünk már el, osztatlan sikert aratva és ez a tudat feljogosít bennünket arra, hogy e vacsoraestén is előkelő szerepet szánjunk neki
Spagetti vongole az olaszok „nemzeti öntudata” is természetesen helyet követel magának a menüsorban és bár nem nagyon szeretünk semmit újra gondolni most mégis megtesszük. No, nem a receptúrán változtatunk, hanem az összetevőkön módosítottunk kicsit. A vénuszkagyló (vongola) mellé csempészünk majd borotvakagylót, és szívkagylót is az élvezeti értékek javítása érdekében, de mivel hedonista műkedvelők vagyunk ezért behozunk egy abszolút nem kagyló alapanyagot, mégpedig garnélarákokat. Az édes óriásgarnélák mind színben mind ízben sokat hozzátesznek a fokhagymával, chilivel, fehérborral és olasz olívaolajjal készített önmagában is ízletes ételünk varázsához.
Amire még ízlelőbimbóinkat fel kell készíteni az a Szent-Jakab kagylóból készített ceviche, mely eredetileg Peruból származik, csak ott Cebiche néven illetik. Tulajdonképpen nem is a név fontos, hanem az íz. A Mi verziónkban a kagylóhús mellett főszerepet kap még a sárga és piros kaliforniai paprika, az újhagyma a chili és természetesen a koriander. A hideg együtt tárolás hatására citrusok savas-marinádja megteszi a hatását és komplexen összeállnak az ízek.

Részvétel

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző hétfő estig.

A menüsor ára 15 000 Ft és magában foglalja a komplett menüsort mely NEM degusztációs menü. Nincsenek mikrokozmoszok a tányéron, egy igazán kiadós és finom vacsoraestet szervezünk. Jó hír: repetára és elvitelre is készülünk majd. 

Osztriga és Pezsgőbár

A vacsoraest alatt beüzemeljük osztriga és pezsgőbárunkat is melynek kínálata a következő:

  • Dutch creuse sziklaosztriga No1 (Crassostrea gigas)
  • Belon No2 (Ostrea edulis)
  • Gillardeau No2 (Crassostrea gigas)

A regisztráció 50% előleg pénzügyi teljesítése után aktualizálódik és kérjük siessen, mert max. 40 fővel tudunk kalkulálni.

Helyszín:

Myfish beach terrace
Lupa tó 2011 Budakalász Tó u 1 sz.

Időpont: 

2019.06.26. szerda 20:00-22:00

Parkolás:

Sport parkoló

Érkezés:

19:30-19:45

Vacsoraest kezdete:

20:00

A vacsoraest ára tartalmazza még:  

welcome drink

Helyszíni fizetés:
​készpénz / bankkártya

Eső esetén a befizetett előleg, felhasználható és beváltható más vacsoraestjeinken.

Magyarország elsőrangú és kivételes borainak legjava is elérhetőek a vacsoraesteken!

A "Juliet Victor" név az elegancia lényegének és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség szimbóluma.
Mádon, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított, történelmi, tokaji borvidék területén található a Juliet Victor borászat – egy kivételesen gazdag terroir, amely sokrétű termőtalajok találkozásából keletkezett.
A Juliet Victor, kivételes borai és gazdag terroirja révén a legnemesebb borok egyik megalkotója.
Célunk, hogy a Juliet Victor egyedi tételeit kóstolva az általam megálmodott és elkészített ínyenc tengeri ételpárosításokkal egy újabb szintű élményt hozzunk létre vendégeink számára!