KARDHAL - POLIP - Szent-JAKAB és HOMÁR halvacsora, azaz gasztrocsodák a vadvízek világából
.18

KARDHAL - POLIP - Szent-JAKAB és HOMÁR halvacsora, azaz gasztrocsodák a vadvízek világából

Csütörtök, 19:30-22:001539 napja
MyFish Seafood Grill & BarBudakalász, Premium Lupa Lake beach, Tó utca, Hungary

Ínyenc halvacsora a Lupa tó homokos tengerpartján. Eredeti-különleges-extravagáns. Ez a három szó elegendő arra, hogy jellemezni tudjuk, soron következő vacsoraestünk tematikáját.

Három szakács, négy alapanyag és öt fogás melyet kínálunk Önöknek, amennyiben részt szeretnének venni soron következő vacsoraestünkön, mely „gasztrocsodák a vadvizek világából” üzenetet hordozza. Izgalmas alapanyagok, még izgalmasabb receptúrák, elhivatott és szakmai alázattal bíró szakácsok, akik tudással és tisztelettel a kezükben nyúlnak a mélyvizek e nagyszerű élőlényeihez.  Alapanyagaink érkeznek a halak, a kagylók a fejlábúak és a rákok világából és bár különböző textúrával és ízvilággal bírnak, egy dologban megegyeznek. Mire elkészülnek, garantáltan be fogják aranyozni gasztronómiai mindennapjaikat.

 A workshoppal egybekötött vacsoraest alkalmával be tudjuk mutatni, hogyan kell marinálni-fűszerezni és ideális állagúra sütni a kardhalat, hogyan kell főzni, tisztítani és grillezni a polipot és természetesen meg tudjuk Önökkel osztani zseniális Thermidor mártásunk titkát is. Bár, a Thermidor mártást eredetileg a homárhoz találták ki, de mi most mégis a Szent-Jakab kagylóhoz fogjuk párosítani a nagy francia gasztronómiai reformer Georges Auguste Escoffier iránti tiszteletünk jeléül. De, hogy a rákok királyának szerelmeseinek is tudjunk kedvezni, homárt fogunk grillen sütni melyet izgalmas és ínyenc fűszervajunkkal fogunk megbolondítani, melybe kevés(sok) pernod-ot csempésztünk.

Nemzetközi konyhát viszünk ez alkalommal hiszen:

A hideg polipsalátánkhoz zöld és fekete olivát, kapribogyót, szárított paradicsomot, szárzellert, extraszűz oliva olajat, articsókát és citromot fogunk használni, azaz minden olyan alapanyag rendelkezésre áll majd, ami nem hiányozhat egy olasz konyhából. Polipsalátánkhoz frissen sütött francia baguettet fogunk szervírozni.

Kardhalunkat ez alkalommal nem „szicíliai módszerrel” ujjnyi vékonyságúra vágjuk, hanem vastagra, határozottra és mutatósra fogjuk szelni, hogy a legnemesebb borjúhúsra hasonlító vörös hús szépen mutasson a tányéron. A szeletelési technika nem csak a látvány miatt fontos, hanem azért is, mert az alkalmazott japán teriyaki marinád így nagyszerűen át tudja járni a hús szöveteit. A gyömbér, szake, fokhagyma mirin, halszósz és a szezámolaj olyan félelmetes egyensúlyt képez együtt, mely nagyszerű támasza lesz ennek a csodálatos halnak. Nem sütjük, túl, nem égetjük meg…..olyan lesz, amilyennek annak lennie kell.

Grillezni is fogunk, mégpedig polipot. A szép nyolckarút először egy fél-konfittálási eljárással puhává varázsoljuk, majd hevített vasrácsokra dobjuk. Nem variálunk, nem újra gondolunk és főleg nem rontjuk el. Csak durva szemű tengeri sót és extraszűz olivaolajat fogunk használni, hiszen a fejlábúak e nagyszerű képviselőjének izét nem szabad elnyomni íz idegen fűszerekkel.

Francia gasztronómia a szerelmünk, ezért a Szent-Jakab nevű gasztrocsoda húsát először fehérbor és tárkony blansírozó folyadékban puhává varázsoljuk, majd a félhéjba visszahelyezve beborítjuk a thermidor mártással, majd sóágyra helyezve a kagylókat, sütőben megsütjük.

Homár a rákok királya és a királyok étke. A kanadai homárokat először court bouillonban megfőzzük, majd jégben sokkoljuk őket. Lehűtés után hosszában kettévágjuk mind a 20-at és elegáns, illetve könnyed mozdulattal páncéllal lefelé az izzó vasrácsokra helyezzük. Fűszervajjal kenegetjük, pernoddal locsoljuk majd a húsoldalt is grillezzük és azon melegében tálaljuk. (fél homár)

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző hétfő estig.

A menüsor ára 20 000 Ft és magában foglalja a komplett menüsort mely NEM degusztációs menü. Nincsenek mikrokozmoszok a tányéron, egy igazán kiadós és finom vacsoraestet szervezünk. Jó hír: repetára és elvitelre is készülünk majd.

Osztriga és Pezsgőbár

A vacsoraest alatt beüzemeljük osztriga és pezsgőbárunkat is melynek kínálata a következő:

  • Dutch Creuse No1 (Crassostrea gigas)
  • Belon No2 (Ostrea edulis)
  • Gillardeau No2 (Crassostrea gigas)

Részvétel

A regisztráció 50% előleg pénzügyi teljesítése után aktualizálódik és kérjük siessen, mert max. 40 fővel tudunk kalkulálni..

Helyszín:

Myfish beach terrace
Lupa tó 2011 Budakalász Tó u 1 sz.

Időpont: 

2019.07.18. csütörtök 20:00-22:00

Parkolás:

Sport parkoló

Érkezés:

19:30-19:45

Vacsoraest kezdete:

20:00

A vacsoraest ára tartalmazza még: 

welcome drink

Helyszíni fizetés:
​készpénz / bankkártya

Eső esetén a befizetett előleg, felhasználható és beváltható más vacsoraestjeinken.

Magyarország elsőrangú és kivételes borainak legjava is elérhetőek a vacsoraesteken!

A "Juliet Victor" név az elegancia lényegének és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség szimbóluma.
Mádon, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított, történelmi, tokaji borvidék területén található a Juliet Victor borászat – egy kivételesen gazdag terroir, amely sokrétű termőtalajok találkozásából keletkezett.
A Juliet Victor, kivételes borai és gazdag terroirja révén a legnemesebb borok egyik megalkotója.
Célunk, hogy a Juliet Victor egyedi tételeit kóstolva az általam megálmodott és elkészített ínyenc tengeri ételpárosításokkal egy újabb szintű élményt hozzunk létre vendégeink számára!