OSZTRIGA AKADÉMIA – MEGTANÍTJUK BUDAPESTET HOGYAN KELL OSZTRIGÁT NYITNI
.10

OSZTRIGA AKADÉMIA – MEGTANÍTJUK BUDAPESTET HOGYAN KELL OSZTRIGÁT NYITNI

Szerda, 19:30-22:00832 napja
MyFish Seafood Grill & BarBudakalász, Premium Lupa Lake beach, Tó utca, Hungary

…..legyen Ön is gourmet kalandor és tartson velünk ezen az izgalmas illetve inspiráló utazáson a sósvizek közegébe az osztrigák világába.

Hogyan kell osztrigát nyitni és mi a különbség köztük? Honnan származhatnak? Mi az a terroir és merroir? Az R betűs hónapok misztikuma? Melyik a jobb vadvízi vagy tenyésztett? Az osztriga tényleg afrodiziákum? Mit jelent a fajtaspecifikus megnevezés? Csak pezsgővel lehet osztrigát fogyasztani? A méret az lényeg? Van osztriga etikett? Csak nyersen fogyaszthatom vagy hőkezelve is lehet? Mit jelent az, hogy Fine de claire?

……………………sok-sok kérdés, de mindegyikre választ kaphat, ha részt vesz az workshoppal egybekötött mesterkurzusunkon.

A laza és oldott hangulatú, de professzionálisan, illetve informatívan megtartott oktatás során a résztvevők megtanulhatják, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, valamint vinaigrettet és mignonettet készíteni és mi a nagy klasszikus OYSTER ROCKEFELLER legtökéletesebb receptúrája. A tesztfüzet és a tesztkerék segítségével felfedezhetik, hogy mi a különbség a francia a brit és a holland osztrigák között.

Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák menyországából Yersekee-ből és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon. Mindkettőt tesztelni fogjuk, hiszen nem csak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk ezért ínyenckedni fogunk és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát illetve sziklaosztrigát is.

A mesterkurzus ára 17 000 Ft, mely magában foglalja az oktatást és az oktatási anyagot, az osztrigákat, 2 pohár pezsgőt, valamint ásványvizet.

Tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző hétfő estig.

Részvétel

A regisztráció 50% előleg pénzügyi teljesítése után aktualizálódik és kérjük siessen, mert max. 20 fővel tudunk kalkulálni..

Helyszín:

Myfish beach terrace
Lupa tó 2011 Budakalász Tó u 1 sz.

Időpont: 

2019.07.10. szerda 20.00-22-00

Parkolás:

Sport parkoló

Érkezés:

19:30-19:45

Mesterkurzus kezdete:

20:00

A mesterkurzus ára tartalmazza még: 

welcome drink

Helyszíni fizetés:
​készpénz / bankkártya

Eső esetén a befizetett előleg, felhasználható és beváltható más vacsoraestjeinken.

Magyarország elsőrangú és kivételes borainak legjava is elérhetőek a vacsoraesteken!

A "Juliet Victor" név az elegancia lényegének és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség szimbóluma.
Mádon, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított, történelmi, tokaji borvidék területén található a Juliet Victor borászat – egy kivételesen gazdag terroir, amely sokrétű termőtalajok találkozásából keletkezett.
A Juliet Victor, kivételes borai és gazdag terroirja révén a legnemesebb borok egyik megalkotója.
Célunk, hogy a Juliet Victor egyedi tételeit kóstolva az általam megálmodott és elkészített ínyenc tengeri ételpárosításokkal egy újabb szintű élményt hozzunk létre vendégeink számára!