Scampi tárkonyos-petrezselymes-zöldfűszeres vajkrémmel, sütőben sütve

Langusztin. A neve félrevezető ugyan, de finom íze mindenképpen meggyőző, ezért meglehetősen előkelő helyet foglal el az ínyencek rák-listáján.
Hozzávalók
1 kg 4-7 nagyságú scampi200 g vaj
1 csokor tárkony
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 salotta hagyma
1 dl fehérbor
só, bors ízlés szerint
5 cl konyak
Konyhatechnológia:
- Készíts zöldfűszer vaj krémet: a salotta hagymát vágd apróra, majd füstölési pontig hevített serpenyőben olaj nélkül pirítsd pár másodpercig. Öntsd bele a fehérbort, majd párold további 1-2 percig amíg a fele mennyiség bor el nem párolgott, majd tedd félre hogy kihűljön. A fokhagymát konyhai robotgépben mixeld apróra. Add hozzá a tárkonyt és a petrezselymet, majd mixeld tovább. Tedd bele a salotta hagyma redukciót és mixeld tovább. Tedd bele a kézmeleg vajat és mixeld szép krémesre. Sóval, borssal ízesítsd, tedd bele a konyakot és mixeld tovább.
- A scampiket hosszában vágd ketté, majd a fűszervaj krémmel kend meg a tetejét. Forrósítsd elő a sütőt 180-190 Celsius fokra. Fektesd a scampiket húsos részükkel felfelé egy sütő tepsibe, és tedd a sütőbe 5-8 percre.