Gusztustalan, de finom: tintahal
Nem minden tintahal kalmár, de minden kalmár tintahal.
Együnk szardíniát

Együnk szardíniát

2017. november 09.
Napjainkban, ha valaki a szardíniára gondol, akkor egyből az olajoshal jut eszébe és ezen ne csodálkozzunk túlságosan, hiszen gasztronómia kultúránkban igencsak elenyésző szerepe van ennek a halnak, bár csendesen megjegyzem, méltánytalanul...
A karácsonyi ponty Kínából származik
A karácsonyi ponty hosszú és fáradságos vándorlást tudhat maga mögött. Még mielőtt ismertük volna a teát és a tésztát, a szürke őskorban körülbelül kétmillió évvel ezelőtt került a ponty Kínából, Közép-Európába.
A májusi lepényhal aranyat ér
Rendkívül zsenge textúrájú, hófehér színű, omlós, puha és igen jóízű húsa, akár újburgonyával és rizlingben párolt friss fügével elkészítve, akár a nagy klasszikus Sole Véronique receptet alkalmazva is gasztronómiai csúcsélvezeteket adhat nekünk.
Variációk tőkehalra avagy a kevesebb néha több
Mai posztunk főszereplője a mély tengerek királynője, a jeges sós vizek lakója, a feneketlen sarki mélységek vándora és a kardszárnyú delfinek (orkák) egyik nagy kedvence: a közönséges tőkehal, angolul: Atlantic Cod (Gadus morhua).