Szabó Péter


Halkereskedő, osztrigakereskedő, chef, osztriga-sommelier, Metro Beszerzési Igazgatóságának halspecialistája, Metro vevőakadémiai szakoktató, Miele főzőiskola halgasztronómiai oktatóséf, Culinary Institute of Europe oktatóséf, szakíró

  • Péter tevékenyen részt vett a 13 Metro halosztály kereskedelmi és működési mechanizmusának kidolgozásában.

  • Péter volt a Vörös Homár Halkereskedések ötletgazdája, megálmodója, és mint halkereskedő az elindítója.

  • Péter szakmai gyakorlatait az USA-ban, Új-Zélandon és Skóciában szerezte. A több mint 15 éves gyakorlatát most Magyarországon kamatoztatja.

  • Péter írta az elmúlt évek legjobb gasztronómiai tematikájú könyvét Halak és Halételek címmel, mellyel elnyerte a Független Országos könyvkiadók legjobb könyvének járó különdíját. (4 részes könyvsorozat előkészületben)

  • Péter volt a halgasztronómiai előadója a Külügyminisztérium által szervezett halgasztronómiai előadás sorozatnak, melynek célja a külképviseletek séfjeinek edukációs képzése volt.

  • Péter hitvallása hogy a halgasztronómiának reformizációra, edukációra és innovációra van szüksége.

  • Péter missziója a hazai halfogyasztás növelése és a tudatos illetve egészséges táplálkozásban való segítségnyújtás.

  • Péter számára a gyermekétkeztetés illetve a gyermekek étrendjébe való halételek integrációja kiemelt fontosságú.

  • Péter számos sajtóban illetve online magazinban publikált már halgasztronómiai tematikájú cikkeket.

  • Péter számos médiamegjelenést tudhat maga mögött, mint Gasztroangyal, Paprika Tv stb...

  • Péter számos kiemelt fontosságú gasztronómiai és kereskedelmi nagyrendezvényen tartott már előadást illetve főzőbemutatókat, mint: OMÉK, Gourmet fesztivál, halfesztivál stb...

  • Péter állandó kiállítója számos olyan tömegrendezvénynek, ahol a halgasztronómia népszerűsítésének van létjogosultsága: Gourmet fesztivál, Halfesztivál, Borfesztivál stb...

Péterrel itt találkozhatunk: