• Magazin
    • Receptek
    • Tippek-trükkök
    • Aktualitások
    • Tudásbázis
    • Eseménynaptár
  • Szenvedélyünk a hal
    • Hal a tökéletes étel
    • Amit az édesvízi halakról tudni kell
    • Amit a tengeri halakról tudni kell
    • Amit a rákokról tudni kell
    • Amit a kagylókról tudni kell
    • Amit a fejlábúakról tudni kell
    • Amit vásárláskor tudni kell
    • Fajok és szezonalitás
    • Az R betűs hónapok misztikuma
    • Fenntarthatóság
  • Főzőiskola
    • Az ízek világa
    • A borok világa
    • Receptgyűjtemény
    • Kés, a konyha lelke
    • Hőkezelési eljárások
    • Útmutató a hőkezelési időkhöz
    • Útmutató a húsok textúrájához
    • Útmutató a szakszerű tároláshoz
    • Hal a mélyhűtőben
    • Bontási modul és veszteség kalkuláció
    • Filézési, előkészítési, szeletelési technikák, trükkök
  • Hal az egészséges élvezet
    • Omega 3
    • Kalóriatáblázat
    • Allergén információ
    • Kölyök kikötő
  • Hal enciklopédia
  • Szolgáltatásaink
    • Halakadémia
    • Képzéseink
    • GYIK
    • Osztrigasommelier
    • Vacsoraestek
    • Homár Party Service
Rólunk Szabó Péter Kapcsolat MyFish Blog
  • Magazin
    • Receptek
    • Tippek-trükkök
    • Aktualitások
    • Tudásbázis
    • Eseménynaptár
  • Szenvedélyünk a hal
    • Hal a tökéletes étel
    • Amit az édesvízi halakról tudni kell
    • Amit a tengeri halakról tudni kell
    • Amit a rákokról tudni kell
    • Amit a kagylókról tudni kell
    • Amit a fejlábúakról tudni kell
    • Amit vásárláskor tudni kell
    • Fajok és szezonalitás
    • Az R betűs hónapok misztikuma
    • Fenntarthatóság
  • Főzőiskola
    • Az ízek világa
    • A borok világa
    • Receptgyűjtemény
    • Kés, a konyha lelke
    • Hőkezelési eljárások
    • Útmutató a hőkezelési időkhöz
    • Útmutató a húsok textúrájához
    • Útmutató a szakszerű tároláshoz
    • Hal a mélyhűtőben
    • Bontási modul és veszteség kalkuláció
    • Filézési, előkészítési, szeletelési technikák, trükkök
  • Hal az egészséges élvezet
    • Omega 3
    • Kalóriatáblázat
    • Allergén információ
    • Kölyök kikötő
  • Hal enciklopédia
  • Szolgáltatásaink
    • Halakadémia
    • Képzéseink
    • GYIK
    • Osztrigasommelier
    • Vacsoraestek
    • Homár Party Service

A hal a tökéletes étel

A halakból és a tenger gyümölcseiből készült ételeket méltán nevezhetjük a tökéletes ételnek.


Mert egyrészről az ízük fantasztikus, az elkészítési módjainak csak a képzelet szab határt, mégsem bonyolultak, és a halételek rendszeres fogyasztása jót tesz az egészségünknek.

Mert napjainkra már a távoli óceánokból érkező halkülönlegességeket is könnyedén be tudják szerezni a hipermarketek hűtőpultjaiból, minőségi halkereskedésekből, beleértve az éppen aktuális szezonális termékeket, halakat, rákokat és kagylókat is.

Mert sok különböző elkészítési módszer is lehetséges egyazon halhoz vagy tenger gyümölcseihez, melyek mindegyike ízletes és élvezet fogyasztani.

Mert Ön döntheti el, hogy az éppen kedvére való halat, rákot, esetleg kagylót milyen recept szerint, milyen konyhatechnológiai eljárással készíti el, hiszen, főzheti, roston vagy sütőben sütheti, gőzölheti, párolhatja, posírozhatja,  grillezheti, töltheti, marinálhatja, füstölheti, nyersen fogyaszthatja……………………., vagy amit csak akar.

Mert elkészítési módjainál csak természetes alapanyagokat használunk, a végeredmény mégis egy fenomenális íz. Nincs az, hogy végy két húsleveskockát vagy pörköltalapot. Szó sincs róla. Amit felhasználunk, általában az mind természetes közegből érkezik, és együtt mégis egy csodálatos ízvilágot generálnak nekünk, amiért szeretjük őket. Fokhagyma, mogyoróhagyma, olívaolaj, tengeri só, friss rozmaring, bazsalikom, oregánó, citrom, tárkony, és még tudnám sorolni azokat az alapanyagokat, amelyek felhasználásával elkészíthetjük a csodát.

Rohanó világban élünk, ahol az idő pénz és nincs idő semmire, de ha finomat, gyorsat és ízleteset szeretne enni és szereti a halat, alternatív választásnak ott vannak a halételek. Hiszen egy halszelet elkészítése szinte semmi időt nem vesz igénybe. Egy szelet tőkehalat megsóz, megmártja tejben, megforgatja egy kis lisztben, hogy finom ropogós legyen, és már mehet is a serpenyőbe. Tovább tart leírni, mint elkészíteni. Tudjuk, hogy vannak időigényesebb halételek is. Például a sült tengeri sügér, ahol az egész sügért ízesíti, rozmaringgal fűszerezi, citromlével és olívaolajjal meglocsolgatja, és előmelegített sütőbe teszi sülni, és egy kis salátát is készít hozzá. De higgye el, nem tart tovább elkészíteni, mint amíg a srácai lefürdenek, és a sütési idő sem több annál, míg megnézi az e-mailjeit és kinyit egy üveg bort a vacsorához.


    • Hogyan daraboljuk fel a homárt?
      • Homár
      • Homár darabolása

      Hogyan daraboljuk fel a homárt?

    • Paella, avagy a spanyolok nemzeti kincse
      • Paella

      Paella, avagy a spanyolok nemzeti kincse

    • Variációk tőkehalra avagy a kevesebb néha több
      • Tőkehal

      Variációk tőkehalra avagy a kevesebb néha több

    • Félreértések és tévedések a tonhallal kapcsolatban
      • Tonhal
      • Bonitó

      Félreértések és tévedések a tonhallal kapcsolatban

  • Rólunk
    SZABÓ PÉTER

    Szakmai alázat, elhivatottság és misszió. Ez nem egy olyan dolog, amit iskolában vagy bármilyen menedzsment tréningen meg lehet tanulni. Erre születni kell...

  • Közösségi hálózatunk
  • Kövess minket instagramon
  • Menüpontok
    • Hal a tökéletes étel
    • Amit az édesvízi halakról tudni kell
    • Amit a tengeri halakról tudni kell
    • Amit a rákokról tudni kell
    • Amit a kagylókról tudni kell
    • Amit a fejlábúakról tudni kell
    • Amit vásárláskor tudni kell
    • Fajok és szezonalitás
    • Az R betűs hónapok misztikuma
    • Fenntarthatóság
  • Legfrissebbek
    Tonhal, az óceánok szürke marhái
    Tonhal, az óceánok szürke marhái
    2018. március 26.
    Langusztin, avagy az óceánok kishercege
    Langusztin, avagy az óceánok kishercege
    2018. március 24.
    Scampi tárkonyos-petrezselymes-zöldfűszeres vajkrémmel, sütőben sütve
    Scampi tárkonyos-petrezselymes-zöldfűszeres vajkrémmel, sütőben sütve
    2018. március 24.
    Tárkonyos háromhal leves (lazac-tőkehal-makréla)
    Tárkonyos háromhal leves (lazac-tőkehal-makréla)
    2018. március 21.
    Ínyencség vagy szimbólum? Együnk fésűkagylót vagyis Szent-Jakabot
    Ínyencség vagy szimbólum? Együnk fésűkagylót vagyis Szent-Jakabot
    2018. március 21.

Kövess minket Instagramon

Ugrás az oldal tetejére
© Copyright 2017 - MyFish.hu - Minden jog fenntartva
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Impresszum
Powered by PaprikaSoft CMS
  • Magazin
    • Receptek
    • Tippek-trükkök
    • Aktualitások
    • Tudásbázis
    • Eseménynaptár
  • Szenvedélyünk a hal
    • Hal a tökéletes étel
    • Amit az édesvízi halakról tudni kell
    • Amit a tengeri halakról tudni kell
    • Amit a rákokról tudni kell
    • Amit a kagylókról tudni kell
    • Amit a fejlábúakról tudni kell
    • Amit vásárláskor tudni kell
    • Fajok és szezonalitás
    • Az R betűs hónapok misztikuma
    • Fenntarthatóság
  • Főzőiskola
    • Az ízek világa
    • A borok világa
    • Receptgyűjtemény
    • Kés, a konyha lelke
    • Hőkezelési eljárások
    • Útmutató a hőkezelési időkhöz
    • Útmutató a húsok textúrájához
    • Útmutató a szakszerű tároláshoz
    • Hal a mélyhűtőben
    • Bontási modul és veszteség kalkuláció
    • Filézési, előkészítési, szeletelési technikák, trükkök
  • Hal az egészséges élvezet
    • Omega 3
    • Kalóriatáblázat
    • Allergén információ
    • Kölyök kikötő
  • Hal enciklopédia
  • Szolgáltatásaink
    • Halakadémia
    • Képzéseink
    • GYIK
    • Osztrigasommelier
    • Vacsoraestek
    • Homár Party Service

A weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson.

Értettem, elfogadom