Halakadémia

Myfish halakadémia Magyarország egyetlen olyan főzőiskolája, mely mind a vendéglátó szektornak, mind a tanulni vágyó magánszférának segítséget nyújt abban, hogy bátrabb és biztosabb kézzel, illetve magas szintű halgasztronómiai tudással birtokukban nyúljanak a tengerek és az édesvizek csodás élőlényeihez, a halakhoz.

Reformizáció, edukáció, innováció

E három szó elegendő arra, hogy jellemezni tudjuk működésünket, ezért indítottuk útjára halakadémiai képzéseinket és főzőiskolai rendezvénysorozatunkat a halas ételek jegyében.

Az egészséges életmód és a megfelelő vitalitás fenntartása mindannyiunk számára fontos, éppen ezért küldetésünknek tekintjük a tudatos életmódhoz szükséges főzési, illetve ételkészítési technikák terjesztését.

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás egyik rendkívül fontos alapeleme a gondosan kiválasztott hal. Amellett, hogy jelentős mennyiségű fehérjét, A és D vitamint, valamint a szervezet számára elengedhetetlen omega-3 típusú zsírsavat tartalmaz, - bizonyos fajták esetében - a hal laza szövetszerkezetű húsa miatt könnyen emészthető, kedvező energia- és zsírtartalma révén pedig bármilyen étrendbe jól beilleszthető. A halak különféle elkészítési módjainak csak a képzelet szabhat határt, ráadásul gyorsan és egyszerűen varázsolható az asztalra a legízletesebb és legkülönlegesebb halvacsora.

Főzőiskolai képzések

A halkereskedelemben és a halgasztronómiában eltöltött évtizedes gyakorlat és tudás birtokában, hagyományteremtő céllal útjára indítjuk akadémiai szintű haltematikára épülő főzőiskolai képzéseinket, mellyel el szeretnénk kalauzolni a résztvevőket – az egészséges és tudatos táplálkozás jegyében – a halak és tengeri ételek világába.

A laza és oldott hangulatú, de professzionálisan és informatívan megtartott oktatások során a tanulni vágyók elleshetik azt, hogyan kell profi módon halat filézni, milyen hőkezelési, konyhatechnológiai alkalmazásokkal és fűszerezési módozatokkal lehet a halakból, rákokból, fejlábúakból, illetve kagylókból gasztronómiai csodákat varázsolni az asztalunkra. Mire kell odafigyelni a hal vásárlásakor, milyen praktikák alkalmazhatók ahhoz, hogy éttermi minőségű ételeket tudjunk elkészíteni otthoni környezetben is.

A tematikus képzések mélyebben bemutatják a résztvevőknek a halak és egyéb tengeri ételek világát. Mivel az egyes képzések anyaga nem egymásra épül, akár egyetlen alkalom után is bátran vághatunk neki akár egy egész hal filézésének, számos receptet sajátíthatunk el, és megtudhatjuk, mire figyeljünk oda vásárláskor. Mindegyik képzésen legalább 4 alapanyagot ismertetünk meg a résztvevőkkel, beleértve azok szakszerű feldolgozását, előkészítését és tárolását is. A résztvevők megtanulhatják az adott halakhoz leginkább illő fűszerezési ötleteket, és kipróbálhatnak többféle hőkezelési eljárást a párolástól kezdve a serpenyőben sütésig.

Képzéseink

  1. Gourmet street food könnyedén
  2. Ízelítő a hal és seafood gasztronómiából
  3. Kagylókalandozások (kagylóételek hidegen-melegen)
  4. Rákásszunk közösen (rákételek a garnélától a homárig)
  5. A fejlábúak varázslatos világa (tintahal, kalmár, szépia, polip)
  6. Hazai és világkonyhák híres – és kevésbé – hallevesei
  7. Lazacvariációk (a tatártól a steakig)
  8. Paella avagy a spanyolok nemzeti kincse