Fa felületek festése tartós, minőségi módon

Mai modern világunkban egyre többen térnek vissza a régi, természetes megoldásokhoz. A fa választása otthonunk bármely szegletébe egy kiváló megoldás, hisz a fa gyönyörű és természetes anyag. 

A fa bútorok és felületek ápolása

A fa használatával olyan hangulatos környezetet teremthetünk, amelyben jó élni. Azonban a fa felületeket is ápolni kell, és erre kínál megoldást a Piktorfesték zománc festékeinek kínálata, melyben a kültéri faszerkezetek és a beltéri bútorok festékeit is megtalálhatjuk. 

Az időjárás viszontagságainak kitett fafelületek karbantartása több odafigyelést igényel. Ide tartoznak a kerti bútorok is, melyeket bár télen tanácsos zárt helyen tárolni, azért tavasszal is bőven van kihívás. Az eső és az erős napsütés is hatással van ugyanis ezekre a bútorokra. 

A Piktorfesték favédő olaját például akkor használhatjuk, ha a bútoraink jó állapotban vannak, csak szeretnénk felkészíteni az új szezonra. Ilyenkor portalanítás és egy nedves ronggyal való áttörlés után puha pamut ronggyal fel tudjuk vinni az olajat, mely taszítja a vizet és a szennyeződéseket. 

Nagy hasznát vehetjük a fa fehérítőnek is, mely már a rosszabb állapotú, elszürkült bútoroknál használható. A Piktorfesték e tekintetben is jó választás, hisz itt minden olyan anyagot és eszközt megtalálunk, melyre szükségünk lehet a fa felületeink ápolásához. 

A kerítések festése

A kerítést azonban télen nem tudjuk a garázsba tenni, tehát ez ki van téve minden évszakban az időjárásnak. Nem véletlen, hogy jobban oda kell figyelni a karbantartására. Ilyenkor jöhet jól a vékonylazúr, mely a fa rostjai közé is beszívódik és vízlepergető réteget képez a felületen. Két rétegben tanácsos használni, a színek tekintetében pedig igen széles a választék. 

A tartósabb végeredmény érdekében nem árt felcsiszolni a felületeket, és ezután alapozófestéket használni, mely véd a rovarkárok, a gombák és a szürkepenész ellen. 

Érdemes a fát választani

Bár ez elsőre talán soknak hangzik, de ezeket a lépéseket ritkán kell megtennünk ahhoz, hogy a fa bútoraink és kerítéseink hosszú időn át jó szolgálatot tegyenek. 

A fa a történelem egyik legrégebbi építőanyaga, hisz könnyen megmunkálható, tartós és biztonságos. Ma már a faházak sem olyan tűzveszélyesek, mint egykor, hisz különböző felületkezelési módszerekkel és anyagokkal a fák tűzbiztonsága is javult. 

Környezetvédelmi szempontok

Az építőiparban keletkezik a világ hulladékának mintegy negyven százaléka egyes becslések szerint. Ezért környezettudatossági szempontból is érdemes a fát választani, hisz ez egy megújuló erőforrás, ami könnyen újrahasznosítható. Ráadásul energiahatékony megoldás is egyben, hisz egy alacsony energiafelhasználású termékről van szó. 

Ha pedig jól gondozzuk és megfelelően karbantartjuk, akkor hosszú-hosszú éveken át magas minőséget nyújt, legyen szó bármilyen fa felületről otthonunkon belül vagy kívül.

Kapcsolódó tartalmak

Kerti ágy kisokos: melyiket válasszam?

Kerti ágy kisokos: melyiket válasszam?

Amikor végre szép az idő odakint, akkor egyre többet szeretnénk a szabadban lenni. A napozás azonban nem tökéletes kényelmes kerti napozóágy nélkül....