Kerti ágy kisokos: melyiket válasszam?

Amikor végre szép az idő odakint, akkor egyre többet szeretnénk a szabadban lenni. A napozás azonban nem tökéletes kényelmes kerti napozóágy nélkül. A szabadtéri aktív pihenést mindenki szereti, hiszen amellett, hogy friss a levegő, megcsodálhatjuk a színes virágokat, beszívhatjuk az illatukat, élvezhetjük a napsütést és a meleget. Ez mind boldogsággal tölti el az ember szívét.

A megfelelő kerti bútor kiválasztása azonban kényes téma, hiszen nem mindegy, hogy miből készül és milyen célt szolgál.

Pihenést a szabadban

Egy bizonyos hőfok felett már sokkal szívesebben töltjük az időnket odakint, mint a szobában. Végre kellemes az időjárás, lehet odakint étkezni, olvasni, kávézni, beszélgetni. A nyári időszakban azonban a nap sugarai sokszor már annyira erősek, hogy árnyék hiányában nem tudjuk azt élvezni. Ilyenkor remek szolgálatot tehetnek a Kulteributorok.hu kerti napozóágyai, amelyek többféle stílusban és méretben beszerezhetőek.

Más kérdés, hogy milyen formavilágút szeretnénk választani otthonra. A kerti nappaliban ugyanis jó, ha passzolnak egymáshoz a bútorok, azok színe, formája, anyaga. Nem érdemes leragadni a műanyag verzióknál sem, hiszen a fémvázas vagy a műrattan sokkal elegánsabb és időtállóbb megoldás. A napkanapék esetében pedig még az árnyékolás is megoldott.

Milyen kerti napozóágyat válasszunk?

A kültéri pihenők több stílusban készülnek. Vannak anyagok, amelyek bár jól bírják a strapát, csak megfelelő törődés esetén tűrik a szélsőséges időjárási viszonyokat. A legjobb kétségkívül a műrattan, a fémvázas, néhány esetben a műanyag, hiszen ezeknek az ápolásával nem sokat kell foglalkozni.

Ezek mind olyan anyagok, amiket könnyen tisztíthatunk, a megfelelő gondoskodással pedig évekig hű társaink lehetnek a tavasztól őszig tartó időszakban. Arra viszont nem árt figyelni, hogy hol és milyen formában tároljuk őket, hiszen ezek nélkül a téli időszakban akár még károsodhatnak is.

Amennyiben szeretjük a mediterrán hangulatot, akkor érdemes a műrattan kerti napozóágyak közül a Successo szettet kiválasztani. Ehhez ugyanis tartozik két ágy és egy kisebb asztal, ahová az italokat vagy a telefont tehetjük le.

Mikor jobb döntés egy napkanapé?

A napkanapé szintén jó megoldás lehet abban az esetben, ha szeretnénk árnyékban tudni magunkat. Mivel minden igényt ki lehet velük elégíteni, így a gyártók ügyeltek arra, hogy bármilyen színben beszerezhessük őket. Tartósak, esztétikusak, a szövet ülőfelülettel van ellátva, a váz pedig alumíniumból készül. A Curl napkanapé egy hálós változat, amit bézs párnákkal tettek sokkal elegánsabbá. A víztaszító anyagnak hála még egy fedetlen teraszra is bátran kerülhet, hiszen nem okoz benne kárt az eső vagy a szél.

De amitől igazán különlegesek, hogy ezekben kuckóban érezhetjük magunkat odakint. Alhatunk, olvashatunk, borozhatunk, beszélgethetünk, miközben a nap sem égeti ki a szemünket.

Kapcsolódó tartalmak