Napjainkban, ha valaki a szardíniára gondol, akkor egyből az olajoshal jut eszébe és ezen ne csodálkozzunk túlságosan, hiszen gasztronómia...
Amit a kagylókról tudni kell
Könnyen beszerezhető és finom húsuk miatt világszerte kedveltek a kagylók. Megélnek sokféle sótartalmú és hőmérsékletű vízben, de érzékenyen...
Pisztráng vagy lazac? Esetleg mindkettő?
Világszerte az étlapok éllovasai a lazacok és a pisztrángok, de vajon csak véletlen, hogy e nemes halakat egy kalap alatt emlegetjük, avagy van...
Édesvízi halak 2025 — minden a fehér húsú halakról (útmutató)
A világon rendkívül sokféle halfaj létezik. Mindannyian ugyanazon alaptulajdonságokkal rendelkeznek, noha állattani szempontból nem képeznek olyan...
A legnépszerűbb halból készülő ételek (toplista)
A halételek a világ számos konyhájának alapvető fogásai közé tartoznak. Gazdag ízviláguk és tápláló értékeik miatt a halak sokféle formában kerülnek...
Amit a fejlábúakról tudni kell
A fejlábúakból készíthető ételek nagyszerűek, ízletesek, egészségesek és nem utolsósorban nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Az ízük...
Gusztustalan, de finom: főzzünk polipot
A görögök nagyon szeretik, sőt imádják a polipot, ezt a nyakigláb viziszörnyet, mely a görög tradicionális konyha egyik alappillérjét képezi, hiszen...
Amit a rákokról tudni kell
Rákok. Micsoda ínycsiklandozó falatok! Csakhogy a fajok és a fogalmak sokrétegűsége mérhetetlen. Hogyan igazodjunk el a homárok, languszták és...
Amit a tengeri halakról tudni kell
A tengerekből vagy az óceánok mélyéről érkező halak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon is, ugyanúgy, mint a világ számos más...
Szent Péter hal, a legendás kóbor
Zeusz hala, Szent Péter-hal, John Dory. A kakashalat több megtisztelő névvel is illették a történelem során, s bár legendák kapcsolódnak hozzá,...