Tonhalas majonézes tésztasaláta

Ha egy gyors és finom ételt keresel hétköznap esti vacsorára vagy összejövetelre, a tonhalas majonézes tésztasaláta kiváló választás.

Egyszerű elkészíteni, és az ízek kellemes harmóniája biztosan elnyeri majd a család és a barátok tetszését.

Lássunk neki!

Hozzávalók

  • 250 g tészta (pl. farfalle vagy penne)
  • 2 konzerv tonhal saját levében vagy olajban
  • 150 g majonéz
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • Bármilyen salátalevél
  • 1 piros vagy sárga paprika
  • 1 evőkanál citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
  • Opcionális: Olíva, kapribogyó, avokádó, stb.

Természetesen elkészíthető kalóriamentesen, tészta és egyéb szénhidrát nélkül is — salátaként!

Elkészítési idő

Elkészítési idő: kb. 15-20 perc
Főzési idő: 10 perc
Összesen: 30 perc

Elkészítés lépései

Tészta főzése

Először is, forralj fel bő vízet egy nagy lábasban. Adj hozzá egy teáskanál sót a vízhez, hogy a tészta ízletesebb legyen. Amikor a víz forr, öntsd bele a tésztát és főzd al dente állagúra, ami általában 8-10 percet vesz igénybe. Ha kész, szűrd le és hagyd kihűlni.

Tonhal előkészítése

Amíg a tészta fő, fogd a tonhalkonzervet, és csöpögtesd le róla a felesleges folyadékot. Aprítsd kisebb darabokra egy villa segítségével, hogy könnyen keverhető legyen a salátába.

Zöldségek előkészítése

Vágd kockára a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Próbáld meg az összes zöldséget hasonló méretűre vágni, hogy egységes legyen a kész saláta textúrája.

Szósz elkészítése

Egy nagyobb tálban keverd össze a majonézt az apróra vágott hagymával. Adj hozzá egy evőkanál citromlevet, és ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Keverd össze alaposan, hogy a szósz egyenletesen bevonja a hozzávalókat.

Hozzávalók összekeverése

Tedd a főtt, lecsöpögtetett tésztát a szószba és keverd össze alaposan. Add hozzá az előkészített tonhalat, paradicsomot és paprikát, és keverd össze ismét, hogy minden hozzávaló jól keveredjen.

Hűtés

Az elkészített tésztasalátát takard le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez idő alatt a tészta is átveszi a finom ízeket.

Tippek és egyéb variációk

Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni a receptet, adj hozzá friss fűszernövényeket, mint a petrezselyem vagy a bazsalikom. Kísérletezhetsz avokádóval, olíva- vagy kapribogyóval is. Tálaláskor a tonhalas majonézes tésztasalátát friss zöldsalátával kínálhatod, ami tovább fokozza az élvezetet.

Bíztatlak, hogy próbáld ki ezt a finom és egyszerű receptet, amit biztosan értékelni fog mindenki, aki megkóstolja. Ez a tonhalas majonézes tésztasaláta nagyszerű választás bármilyen alkalomra! Bon appétit!

Kapcsolódó tartalmak