Tudásbázis
Az ízek világa

Az ízek világa

Íz, ízletesség, különlegesség, érzékenység, tisztaság, jellegzetesség, rámenősség, teltség és határozottság: ez mind a hal és a halakból készíthető...

Tonhal, az óceánok szürke marhái

Tonhal, az óceánok szürke marhái

A tonhalfélék világszerte a legfontosabb haszonhalak közé tartoznak, bár a dél-európai országok óriási (hal-nagybani) piacain kapható friss tonhal,...

Gusztustalan, de finom: főzzünk polipot

Gusztustalan, de finom: főzzünk polipot

A görögök nagyon szeretik, sőt imádják a polipot, ezt a nyakigláb viziszörnyet, mely a görög tradicionális konyha egyik alappillérjét képezi, hiszen...

Amit a rákokról tudni kell

Amit a rákokról tudni kell

Rákok. Micsoda ínycsiklandozó falatok! Csakhogy a fajok és a fogalmak sokrétegűsége mérhetetlen. Hogyan igazodjunk el a homárok, languszták és...

Hal a mélyhűtőben

Hal a mélyhűtőben

Mit tegyen, akinek megmaradt valamennyi hala a vásárlásból, vagy egy horgászbarátunk megajándékozott minket sok-sok friss hallal, esetleg tudatosan...

Amit a tengeri halakról tudni kell

Amit a tengeri halakról tudni kell

A tengerekből vagy az óceánok mélyéről érkező halak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon is, ugyanúgy, mint a világ számos más...

Szent Péter hal, a legendás kóbor

Szent Péter hal, a legendás kóbor

Zeusz hala, Szent Péter-hal, John Dory. A kakashalat több megtisztelő névvel is illették a történelem során, s bár legendák kapcsolódnak hozzá,...

Útmutató a hőkezelésekhez

Útmutató a hőkezelésekhez

A legfontosabb dolog, amire mindig emlékeznie kell, nagyon egyszerű: Nem szabad túlsütni, túlfőzni, túlpárolni,...

Miért lesz rákvörös a homár?

Miért lesz rákvörös a homár?

Az ízletes homárvacsorákról készült felvételek petrezselyemzölddel díszített, aranysárgán ragyogó, vajas mártással leöntött rákot szoktak ábrázolni,...